Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our Feed

Ny musik och video från Jordbandet släpps 9 augusti 2018


 

6 aug.2018     För kännedom. Ny musik och video från Jordbandet släpps 9 augusti 2018

Chris Geiger JORDBANDET och ModerJord-kollektivet presenterar stolt fyra nya låtar på Spotify och samtidigt en musikvideo på Youtube.

GRÖNA RUM har fått bli titellåt och musikvideo på youtube. Vi kallar den en feel-good-låt. Chris Geiger skrev den under en period av motstånd. Vi ser att svårigheter och problem dominerar media och samtalsämnen. Vi behöver se och påminnas om det vackra och möjligheterna som finns omkring oss. I det gröna rummet finns kraft att hämta.

HÅLLA IHOP är inspirerad av och tillägnad kampen vid Standing Rock i USA men har även stark koppling till vår lokala kamp kring Vramsån. Vi hade Grön El i många år tills ett EU-direktiv blev tolkat av landets politiker och tjänstemän som befann sig långt från vattendragen. Över hela landet drabbas kvarnägare och vattenliv. Vi vill peka på de många värden i livet som vi ständigt har omkring oss och handskas med. Dom är värda vår uppmärksamhet.

I KVÄLL SÅ RULLAR TONERNA är en hemma-inspirerad stilla låt. Genom åren har elden brunnit omgiven av en cirkel gamla cirkusvagnar och hemmabyggen på ModerJord-kollektivet. Bland vänner, kring elden finns fröet till låten.

BEHÖVER MERA är ett uttryck som ofta är förknippat med konsumtionssamhällets utbud. Här handlar det om andra värden som vi kan behöva påminnas om. Vi behöver verkligen mera.

JORDBANDETS musik har kallats progg, fri folkmusik, world-music och även bonnarock. Vi spelar och sjunger om det vi är, ser och hör. Chris Geiger, sångare och låtskrivare och Percy Andersson, trummor, har varit med från början. Sammansättningen i bandet har växlat i takt med att några flyttat bort och andra kommit närmre, men vi är ett band med långa relationer. Den egna omisskännliga stilen med mycket spelglädje har vuxit, breddats och fördjupats.

1975 producerade vi RESANDEFOLKET – ett kassettband.

1978 spelade vi in JORDLJUS – en LP – tillsammans med andra kollektiv och aktivister.

2014 kom LIVETS CIRKUS – en CD med live och studioinspelningar från 1974 och framåt.

2015 kom BARNENS ARV också på CD.

Vi har spelat från stora scener och lastbilsflak i mer än 40 år. Spelglädjen och viljan att berätta fortsätter att växa. Genom prat, text, bild och musik kan vi kommunicera.

JORDBANDET och ModerJord-kollektivet har nyligen uppmärksammats i programmet Epstein och Nordegren i radions P1 och i en livesändning i P4 Malmöhus. En stort uppslagen artikel i lokala Kristianstadbladet berättar om planer och historia. I slutet av augusti sänds ett inslag i SVT-programmet Sverige som berättar om Jordbandet och ModerJord-kollektivet. Inspelningen gjordes samtidigt som musikvideon GRÖNA RUM filmades.

Med vår gamla låtskatt som blir alltmer aktuell, och med mycket nytt, laddar vi för fortsättningen. Vi har kul när vi spelar. Glädje, trivsel och en och annan tankeställare, delar vi med publiken.

Jordbandet http://moderjordkoop.se/jordbandet/nu/

Spotify https://open.spotify.com/album/4RBz8U3uCo9LnOduZy77wf

youtube https://youtu.be/ts7taVQ9B1A

För JORDBANDET Moder Jord Forshultsvägen 139 298 92 Tollarp
Chris Geiger tfn 044 320102 / Percy Andersson 070 23 55 992

 


 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 Idag kan vi läsa lite om Chris, Birgit, Percy och ModerJord i #kristianstadsbladet #reportage #moderjord #moderjordkollektivet #jordbandet #peace #love and #understanding
 Produktionen välsignas i sedvanlig ordning av människobarn och enhörningar 🦄
 Nu är även jordnötssmöret på väg ut i landet #moderjordkoop #moderjord #krav #kärlek #jordnötssmör #peace #ekologiskt #goingnuts #glädje
 Vårens första produktion bådar gott. Mer sesampasta åt folket! #moderjordkoop #sesampasta #krav #kärlek #gemenskap #glädje #ekologisktärlogiskt #organic #moderjord #forshultskvarn #bevarakvarndammarna
 Idag har vi producerat jordnötssmör i kvarnen.